Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 14 Ιαν 2015


Πλησιάζοντας την εξεταστική περίοδο κάνω και εγώ ότι κάνει και κάθε άλλος φοιτητής: όταν είμαι σπίτι ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο εκτός από το διάβασμα για το πανεπιστήμιο! Βρισκόμενη αυτή τη φορά στην απελπιστική κατάσταση του να μην έχω internet για κάποιες μέρες (γιατί ο γείτονας με το router άργησε να επιστρέψει από τις διακοπές), αποφάσισα να γράψω το επόμενό μου άρθρο στον Aλλοδαπό και διάλεξα το θέμα επηρεασμένη από μια διάλεξη μαθήματος που πρέπει να αρχίζω να διαβάζω οσονούπω… 

Το μάθημα λέγεται Ανθρωπολογία των Φύλων και είναι από το τμήμα Ανθρωπολογίας, της φίλης μου. Γενικά αναφερόμαστε στους ομοφυλόφιλους, τον πολιτισμό γύρω από την πορνεία, τον φεμινισμό κ.τ.λ., όμως η συγκεκριμένη διάλεξη είχε θέμα τη σεξουαλικότητα.


Εγώ επέλεξα να αναλύσω ένα άρθρο της Sofka Zinovieff (Αγγλίδα συγγραφέας και Κοινωνική Ανθρωπολόγος), η οποία μελέτησε στο Ναύπλιο την κουλτούρα που υπάρχει γύρω από το καμάκι. Το άρθρο αναφερόταν στους Έλληνες άνδρες οι οποίοι “την έπεφταν” στις ξένες τουρίστριες. Το καμάκι αυτό συνήθως γινόταν από τους άνδρες που κατείχαν κατώτερη κοινωνική θέση. Αυτή η θέση τους όμως αντισταθμιζόταν μέσω της σεξουαλικότητας. Ήταν «ένα σύστημα ανδρικού ανταγωνισμού όπου άντρες οι οποίοι υστερούν σε οικονομική και κοινωνική θέση αποκτούν γόητρο με άλλο τρόπο» όπως γράφει η ίδια η Zinovieff.

Γενικότερα γίνεται αντιληπτό ότι τα άτομα των κατώτερων θέσεων μέσα στη κοινωνία είναι καλύτεροι στο να κατακτήσουν μια γυναίκα. Το «δε γαμάς με τα βιβλία» (έτσι ακριβώς μας το είπε ο καθηγητής, κάτι θα ξέρει), βασίζεται στον διαχωρισμό των ανδρών σε πάνω και κάτω κεφάλι! Και απ’ ό,τι φαίνεται οι άνδρες δεν είναι σε θέση να βάλουν σε πλήρη λειτουργία και τα δυο κεφάλια μαζί και να είναι αποτελεσματικοί και στα δύο ταυτόχρονα…


Sea Sun Sex
Παρ’ όλο που πολλές τουρίστριες έρχονται στην Ελλάδα αναζητώντας σεξ, οι άνδρες είναι αυτοί που τις κυνηγάνε, δηλαδή δεν έχουν από μόνες τους επιθυμία επιδίωξης. Οι άνδρες, με βάση το άρθρο, παίρνουν πρωτοβουλία (άνδρας κυνηγός) ενώ οι γυναίκες είναι παθητικά θηράματα. Η πράξη είναι πεοκεντρική, υπάρχει έλλειψη συναισθηματικότητας και οι άνδρες επιδιώκουν την ποσοτική ευχαρίστηση. Μάλιστα, μπορεί να απορρίψουν μια γυναίκα μετά την πρώτη νύχτα γιατί πλέον έχει ξεπέσει στα μάτια τους.

Το ερώτημα είναι όμως πώς μπορεί το φύλο να χρησιμοποιηθεί για να νοηματοδοτήσει σχέσεις εξουσίας οι οποίες εκ πρώτης όψεως είναι άσχετες με το φύλο.
Για παράδειγμα, οι άνδρες της εργατικής τάξης θεωρούν τους εαυτούς τους υπεραρρενωπούς συγκριτικά με τους άνδρες της υψηλής κοινωνικής θέσης, που θεωρείται πως έχουν χαμηλή αρρενωπότητα.

Αλλά «η πράξη του καμακιού τονίζει και την αίσθηση του ανταγωνισμού που έχουν πολλοί Έλληνες απέναντι στην "Ευρώπη" ή τη Δύση. Τα καμάκια πιστεύουν ίσως ότι ανήκουν σε μια φτωχότερη, κατώτερη κοινωνία και λέγοντας ψέματα, παρασύροντας και κατακτώντας τις αλλοδαπές τουρίστριες που προέρχονται από τις υποτιθέμενες ανώτερες κοινωνίες, παίρνουν κάποια εκδίκηση» λέει η Zinovieff.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως η κατάκτηση μιας γυναίκας από έναν άνδρα δεν συνάγει απαραίτητα με ανώτερη τάξη, μόρφωση, εξυπνάδα, πλούτο κ.τ.λ. Αντιθέτως, μπορεί κάποιος να θεωρηθεί “φλούφλης” ή ανάξιος να κατακτήσει μια γυναίκα εάν σκέφτεται περισσότερο με το πάνω κεφάλι παρά με το κάτω. Οι θεωρητικά κατώτεροι άνδρες βρίσκουν άλλους τρόπους για να αποπλανήσουν μια γυναίκα και αυτό μπορεί και να “πιάνει” κάποιες φορές περισσότερο. Εν αντιθέσει, αυτοί που σκέφτονται με το πάνω κεφάλι δεν ασχολούνται ενδελεχώς με τη κατάκτηση του γυναικείου φύλου αλλά προσηλώνονται στην πνευματική τους καλλιέργεια.

Γι αυτό αφήστε τα βιβλία, ξεχάστε εξεταστικές και πτυχία και αρχίστε να σκέφτεστε αλλιώς, μπας και δείτε καμιά άσπρη μέρα στα ερωτικά σας.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -