Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 9 Ιουλ 2014



Τραγικό λάθος ή κίνηση marketing? Ότι και να είναι εμένα η διαρροή του πιλοτικού επεισοδίου του Flash δεν μου φαίνεται να προκαλεί κανένα πρόβλημα στο CW.

Εκτός αν σε περίπτωση διαρροής σκεφτείς ότι υπάρχει κάποιος μέσα στο κανάλι τόσο βλάκας. Μεταξύ μας ποντάρω στο λάθος. Οι λόγοι είναι οι εξής:

Στο πρώτο επεισόδιο Flash μπαίνουμε στη δράση πολύ γρήγορα. Ήδη το Arrow μας έδωσε ένα μίνι origin για τον διάσημο χαρακτήρα της DC οπότε δεν χρειάζεται πολύ πρόλογος.

Μεταφερόμαστε μερικές μέρες πριν την έκρηξη των Star Labs, όπου μας παρουσιάζεται με την σειρά το νέο cast. H κόρη του αστυνομικού, αφεντικού και προστάτη του Barry, Iris είναι ο διακαείς πόθος του Barry, όμως ως σωστός nerd είναι friendzoned από την μελαχρινούλα (Σε νοιώθω αδερφέ… keep going).

Ο Barry όπως ξέραμε δουλεύει στο εγκληματολογικό και είναι πολύ καλός στην δουλειά του καθώς είναι φυσικά πανέξυπνος, μεθοδικός και διαβασμένος.

Η έκρηξη του αντιδραστήρα και ο κεραυνός θα τον ρίξουν σε κώμα για 6 μήνες. Αυτοί που θα αναλάβουν την θεραπεία του είναι οι τρεις εναπομείναντες επιστήμονες των Star Labs.

Αρχηγός τους ο Harison Wells o οποίος ήταν υπεύθυνος για το πείραμα και μετά την έκρηξη έχασε την εταιρεία και έμεινε παράλυτος. Η Catlin βιολόγος με λαμπρό μέλλον που καταστράφηκε από την αποτυχία και ο Cisco ο ενθουσιώδης μηχανικός που κατασκευάζει τα gadget.

Από την στιγμή που ξυπνάει ο ήρωας όλες οι εξελίξεις τρέχουν ταχύτατα. Κανείς (εκτός από τους επιστήμονες φυσικά) δεν ενδιαφέρεται για το πώς ξύπνησε από το κώμα ο Barry ενώ άμεσα μας παρουσιάζεται και ο πρώτος villain.

Φαίνεται λοιπόν ότι η έκρηξη έδωσε διάφορες δυνάμεις σε διάφορους ανθρώπους, οι οποίοι θα τις χρησιμοποιήσουν ο καθένας αναλόγως. Πράγμα που συνάδει οτι θα πάμε σε μια πρώτη season που το team του Flash θα προσπαθεί να εντοπίσει και άλλους meta-humans, πράγμα που δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα.


Επίσης η ανακάλυψη των δυνάμεων, η φάση του πειραματισμού, η εναλλαγή από το φόβο του νέου στον ενθουσιασμό αλλά και την επιλογή της στολής έγινε τόσο γρήγορα που δεν μου έμεινε χρόνος να το χαρώ. Αυτό το πρώτο επεισόδιο έτρεξε με πολύ γρήγορους ρυθμούς τις εξελίξεις πιθανώς για να δείξει τι μπορεί να κάνει και να πάρει το πράσινο φως για foul season.

Εγώ τις εξελίξεις αυτές θα τις χώριζα σε δύο επεισόδια, θα άφηνα χώρο για την παρουσίαση της συναισθηματικής ταραχής του Barry και θα άφηνα την πρώτη μάχη για το επόμενο επεισόδιο. Θέλει διορθώσεις και καλύτερη δουλειά στο μοντάζ.

Σαν πιλοτικό επεισόδιο την κάνει όμως την δουλειά του. Μας δείχνει τα καλά σημαία (χιούμορ, εφε) αλλά το πεντάλεπτο trailer δεν άφησε τίποτα στην φαντασία. Το καλό είναι ότι δεν έχουμε δει καμία σκηνή από την συνέχεια της season ενώ ξέρουμε ότι τα main stories θα είναι η αναζήτηση του δολοφόνου της μάνας και τα ερωτηματικά που αφήνει η τελευταία σκηνή.

Το ερώτημα είναι κατά το πόσο μια τελείως sci-fi σειρά όπως αυτή μπορεί να στηριχτεί στους φαν του «down to earth» Arrow και πως αυτοί οι δύο κόσμοι θα ενωθούν χωρίς να αλλοιωθεί ούτε ο ένας ούτε ο άλλος.

Αυτό το πρώτο επεισόδιο μας έδειξε μια σειρά που έχει πραγματικές δυνατότητες αλλά για να πετύχει θα πρέπει να πάει τα πράγματα λίγο πιο… αργά.

Το Flash κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -