Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 23 Σεπ 2016


Το να έχεις άποψη για το τι θα κάνει, πως θα το κάνει και με ποιον ο καθένας στο κρεβάτι του είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ότι η ανθρωπότητα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα πολιτισμού.

Χθες σε μία συζήτηση σχολιάζαμε το μάθημα της Ψυχολογίας του Αριστοτελείου, το διάσημο και πολύ σημαντικό μάθημα ο Λόγος των Αποκλεισμένων του κ. Μπαιρακτάρη, όπου σε κάθε μάθημα μία ομάδα συζητάει για την πραγματικότητά της με τους φοιτητές.

Οι ψυχολόγοι του μέλλοντος, οι οποίοι λόγω επαγγέλματος πρέπει να αποκόψουν συνειδητά τις αποψάρες τους και να νιώσουν ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δική του πραγματικότητα, όταν έχουν απέναντι τους ομάδες όπως οι LGBT, οι μετανάστες ή χρήστες λένε τόσες μεγάλες μαλακίες που σε πιάνει γέλιο. Για λίγο...

Σε κάθε μάθημα, σχολιάζαμε, υπάρχουν και κάποιοι φοιτητές που θα πουν "πόσο ανώμαλο είναι να πηγαίνει άντρας με άντρα", πόσο "κακό στον Ελληνισμό κάνουν οι μετανάστες" και ούτω καθεξής...

Είναι τόσο στερεοτυπικό πλέον που είπα για πλάκα ότι είναι πολύ πιθανό να τους πληρώνει ο καθηγητής για να έχει τζέρτζελο η φάση. Το χαμόγελο κόπηκε γρήγορα μέσω της συνειδητοποίησης ότι μιλάμε για άτομα που σπουδάζουν πάνω στη διαφορετικότητα, τη δύναμη που έχει το μυαλό, η μάθηση, η οικογένεια κτλ σε έναν άνθρωπο.

Πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να αποδιώξουν τα στερεότυπά τους.

Στην Αμερική πριν μερικούς μήνες έγινε η σφαγή της Φλόριντα.το μεγαλύτερο έγκλημα μίσους κατά της LGBT κοινότητας της Αμερικής, με 50 νεκρούς μετά από επίθεση σε ένα club.    

O Marc Andreyoko, καταξιωμένος συγγραφέας σεναρίων και comics, πήρε την πρωτοβουλία να μαζέψει καλλιτέχνες, συγγραφείς και άλλους για να δημιουργήσουν το Love is Love, μία συλλογή comic ιστοριών, τόσο γύρω από το θέμα των LGBT όσο και σε σχέση με την επίθεση στη Φλόριντα.

Τον Adreyoko τον παρακολουθώ καιρό τώρα. Συμμετάσχει συχνά στον σχολιασμό διαφόρων πραγμάτων με τους Screen Junkies και είναι ο συγγραφέας τον οποίο η DC απαγόρεψε να κάνει γεγονός τον γάμο της Batwoman με τη σύντροφό της...

H DC έχει μάθει πλέον και σε συνεργασία με την IDW εκδίδουν αυτό τον τόμο με 144 σελίδες και ιστορίες που εκτείνονται από μία μέχρι δύο σελίδες.

Καταπληκτική επίσης είναι αυτή η εικόνα, δημιουργία του καλλιτέχνη Rafael Albuquerque:




Τώρα αν είσαι Θεσσαλονίκη και θες να το ψάξεις:

Ένα Πολιτισμικό Πανόραμα για το Φύλο θα δούμε να ξεδιπλώνεται από τις 23 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2016 στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Λιμάνι), όπου φτάνει το «18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. Ταινιών».

Το φεστιβάλ, που συναντάμε ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στο Λιμάνι, έχει σαν στόχο να φέρει στην πόλη μας τον διεθνή προβληματισμό των κινηματογραφιστών για τα ζητήματα που αφορούν την κοινότητα των Γκέι, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων, τρανς ατόμων, καθώς και να φέρει πιο κοντά τους ενδιαφερόμενους πολίτες: το κοινό και τους συνεργαζόμενους φορείς και πρόσωπα. Ο απώτερος στόχος είναι τα άτομα με μη ετεροφυλοφιλικό ερωτικό προσανατολισμό και τα τρανς άτομα να πάψουν να διακρίνονται αρνητικά και να αποκλείονται κοινωνικά. Αυτό επιδιώκεται μέσω της περισσότερης επικοινωνίας και επαφής, μια συνύπαρξη που συμβαίνει κάθε χρόνο με επιτυχία.

Για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ συνεργάζονται η ΜΚΟ «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» με το «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στηρίζεται από το γραφείο EUROPE DIRECT του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξένες αποστολές (Πρεσβεία Νορβηγίας και Νορβηγικό Ινστιτούτο, Πρεσβεία της Σουηδίας, Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Γαλλικό Ινστιτούτο, Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης), γκέι-λεσβιακές- τρανς οργανώσεις (Homophonia – Thessaloniki Pride, ΛΟΘ, ΣΥΔ), τη μκο PRAKSIS – Πρόσβαση σε Προσιτά Φάρμακα, ΜΜΕ (ΕΡΤ3, FM104/ΕΡΤ3, 95,8FM/ΕΡΤ3, 93,4FM ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, ALTER THESS, BEATER, Εξώστη, antivirus, TheReviever.eu) και το ξενοδοχείο Kinissi Palace.

Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό, και όπως κάθε χρονιά, προβάλλονται ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και απονέμεται βραβείο κοινού. Στις παράλληλες εκδηλώσεις βλέπουμε συζητήσεις με προσκεκλημένους σκηνοθέτες, με ερευνητές και εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων, εκθέσεις εικαστικών, αλλά και πάρτι και happenings. Τι θα δούμε φέτος;

– Θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν 12 ταινίες μεγάλου μήκους και 32 ταινίες μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2015 και 2016, από 21 χώρες από όλες τις ηπείρους (Αργεντινή, Αυστραλία, Βιετνάμ, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ενωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Λίβανος, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Νορβηγία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Φιλιππίνες). Οι παραπάνω ταινίες επιλέχτηκαν από περίπου 1.200, από 89 χώρες, οι οποίες υποβλήθηκαν στο φεστιβάλ μας προς κρίση. Οι ταινίες παρέχουν μια ματιά σε χώρες όπου οι πολιτικές και κοινωνικές δομές, καθώς και ο τρόπος σκέψης είναι έντονα ανθρωποκεντρικές, αλλά και σε χώρες με έλλειμμα δημοκρατίας και ανθρωπισμού. Πρόκειται για ταινίες ενημερωτικές, ψυχαγωγικές, αλλά και ταινίες με χιούμορ. Το αναλυτικό πρόγραμμα, η αφίσα και το τρέιλερ του φεστιβάλ είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (lgbtq-iff.gr).

– Συγχρόνως με τις κινηματογραφικές προβολές θα διεξαχθούν δέκα τέσσερις (14) συζητήσεις με το κοινό, εκ των οποίων δύο (2) διάρκειας 90 λεπτών της ώρας, στις οποίες θα εισηγηθούν Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες /-ιδες, καθώς και ειδικοί σε θέματα κοινωνικού φύλου και δικαιωμάτων του ανθρώπου.

– Επιπλέον, στον χώρο του Μουσείου θα εκτεθούν 40 αφίσες κινηματογραφικών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, τα οποία εξειδικεύονται στα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ελεύθερη είσοδος προβλέπεται για την Επίσημη Έναρξη (Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 9μμ, και την προβολή των ταινιών που ακολουθούν), όπως και για την Τελετή Λήξης (Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 9μμ, και την προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους που θα βραβευτεί). Επίσης, η πρόσβαση σε όλες τις συζητήσεις είναι ελεύθερη.

Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ για κάθε προβολή, ενώ το ημερήσιο κοστίζει 8 ευρώ.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -