Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 27 Αυγ 2014


Η οργισμένη νεολαία το 70-80 είχε το punk για να εκφραστεί, έπειτα περάσαμε στο metal και το nu metal που ήταν ένας συνδυασμός παλιού ήχου με νέα στοιχεία, τα οποία αφορούσαν τα φωνητικά, με rap και Hip Hop επιρροές ενω djs έδιναν το προσωπικό τους touch σε ένα είδος που ανέτειλε και μάζεψε την νεολαία μαζί τους γιατί συμβάδιζε με την εποχή.

Τέτοια συγκροτήματα ήταν πχ οι Linkin Park με το Meteora που ανέδιδε νεανική οργή, όπως και οι Slipknot που έβγαλαν καινούρια κομμάτια μετά απο πολλά χρόνια.



Στην εποχή μας η ηλεκτρονική μουσική είναι αυτή που κυριαρχεί στα νεανικά αυτιά και είναι απόλυτα φυσικό να πεταχτούν συγκροτήματα που θα συνδυάσουν στοιχεία της με άλλα είδη και θα δημιουργήσουν τον δικό τους προσωπικό ήχο.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι οι Βρετανοί Enter Shikari τους οποίους τους έμαθα όταν είδα την για την συναυλία τους στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου.

Απο τότε τους έψαξα άκουσα πολλά απο τα κομμάτια τους και είδα live τους. Είναι τόσο καλοί που είναι πολύ πιθανό να με τραβήξουν μέχρι την Αθήνα για να τους δω. Ποιοι είναι όμως οι Enter Shikari και τι έχουν να προσφέρουν?

Οι Enter Shikari αποτελούνται απο τέσσερις Βρετανούς και παίζουν μια γκάμα απο είδη που συνδιάζονται σε ένα εκπληκτικό και ξεσηκωτικό αποτέλεσμα. Rock, metal, post-hardcore, alternative metal, dubstep, industrial και trance είναι μερικά απο τα ήδη που συνδυάζουν.

Δημιουργήθηκαν το 2003 και έχουν κυκλοφορήσει ανεξάρτητα 3 δίσκους μέχρι τώρα.     


Παράλληλα με την εμπορική επιτυχία τους, έχουν κερδίσει πολύ σημαντικά βραβεία από τα μεγαλύτερα μουσικά media τόσο του σκληρού όσο και του ροκ ήχου: βραβεία για Best Live Band από το Kerrang και τα ΑΙΜ (βραβεία μουσικής των Ανεξάρτητων Δισκογραφικών Εταιρειών), το βραβείο του ΝΜΕ “John Peel Award for Musical Innovation”, το βραβείο για Best Act στα φεστιβάλ Reading και Leeds σε δημοψήφισμα του NME και πολλές άλλες τιμητικές αναφορές.

Θεωρούνται δίκαια ένα απο τα καλύτερα live του κόσμου τόσο για την ενέργεια τους όσο και γα την απόδοση τους.


Αυτό που με τράβηξε σε αυτούς είναι η τελείως αρμονική πολυφωνία, που συνδυάζει καθαρά απαλά φωνητικά, με brutal ηλεκτρική κιθάρα και drums με dubstep γέφυρες.


Βλέποντας, είναι η αλήθεια, παλαιότερα video clip τους με ξενίζουν οι παιδικές φάτσες τους αλλά εύκολα βλέπεις την σταδιακή ωρίμανση που έχουν τόσο στο ύφος όσο και στη μουσική και το στίχο που στα περισσότερα κομμάτια είναι βαθιά πολιτικοποιημένος.


Είπαμε, οι Enter Shikari είναι η έκφραση της πειραματικής οργισμένης νεολαίας της εποχής μας.


Ένα συγκρότημα σαν και αυτό, με τα τόσα βραβεία για τα live τους θα έρθουν στην Ελλάδα, σε μια σκηνή που πάσχει απο νέα πράγματα και εγω αν όλα πάνε καλά θα είμαι εκεί.


Είμαι σίγουρος οτι σε ένα κλειστό μαγαζί, με καλό ήχο και φωτισμό οι Enter Shikari θα αποδώσουν τα μέγιστα.

 




Δείτε ολόκληρο το live τους στο Reading + Leeds Festival

Αναδημοσίευση απο Monkey Bros 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -