Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 26 Ιουλ 2014


Κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνω ποια είναι η αξία του ίντερνετ, του youtube και την αιτία που ξεκίνησα το blogging.

Όταν τριγυρνάς σε ιστοσελίδες και ξαφνικά πέφτεις πάνω σε κάτι που σε ενθουσιάζει τόσο πολύ που θες να το μάθουν και οι άλλοι. Με το ίντερνετ μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλον τον κόσμο και με το youtube ελεύθερη πρόσβαση στη μουσική που παράγει κάθε καλλιτέχνης σε όλο τον κόσμο.

Και εγω με το κόλλημα να σου πω: "Πω φίλε δες τι βρήκα!" ξεκίνησα το blogging για αυτό ακριβώς τον λόγο.

Έτσι μόλις έπεσε στην αντίληψη μου αυτή η καλλιτέχνης δεν άντεξα και έγραψα αμέσως ένα μινι αφιέρωμα.

Η Shadia Mansour είναι Παλαιστίνια, γεννημένη το 1985 στο Λονδίνο. Απο μικρή ξεκίνησε το τραγούδι στη γειτονιά της με κλασσικά αράβικα τραγούδια αλλά αυτό που την τράβηξε ήταν το Hip Hop.

Σήμερα είναι μια καταξιωμένη τραγουδίστρια, αναγνωρισμένη τόσο στον αραβικό κόσμο, όσο και στην Αγγλία και την Αμερική. Το προσωνύμιο της:  First Lady of Arabic Hip Hop.


Τι την κάνει ξεχωριστή? Φυσικά η γλώσσα και ανατολική επιρροή σε κάθε μέρος του τραγουδιού της. Συν του οτι δύσκολα βρίσκεις γυναίκες που να κάνουν καλό rap, την κάνουν ένα μοναδικό άκουσμα.

Η Παλαιστιιακή καταγωγή της την κάνουν να έχει έντονο πολιτικό και αντιπολεμικό στίχο, και στυλ που μου θυμίζει την γαλλίδα Kenny Arkana.

To Ethnik στοιχείο γίνεται ακόμα πιο εκπληκτικό όταν το ενώσεις με άλλα είδη, και ποια πιο επιτυχημένη απο την σύμπραξη με την ισπανίδα Ana Tijoux.


Καταλήγωντας θα σας δείξω και αυτή τη συνέντευξη της, όπου μιλάει για την μουσική της, την ιδεολογία και τον λόγο που φοράει το παραδοσιακό φόρεμα στα clip της.


Αναδημοσίευση απο Monkey Bros

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -