Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 10 Μαρ 2012


Ώρα να περάσουμε τον Ατλαντικό να δούμε μια σειρά απο Ευρώπη. Η Αγγλία και ειδικά το BBC φημίζεται για τις πολύ ποιοτικές σειρές που δημιουργεί όπως και οτι προτιμάει λίγα σε αριθμό επεισόδια μεν, μεγάλα σε διάρκεια δε. Όλα αυτά χάριν της ποιότητας.

Η σειρά που θα παρουσιάσω είναι ότι πιο κοντινό στο τέλειο μπορεί να βρει κανείς. Με δύο season των 6 επεισοδίων δεν προλαβαίνει να κάνει κοιλιά, οι ηθοποιοί παίζουν εκπληκτικά, το σενάριο που βασίζεται στον διάσημο ντετέκτιβ Sherlock Holms πανέξυπνο.
Ας το πάρω απο την αρχή...


Ο Sherlock Holms (Benedict Cumberbatch) είναι ένας ευφυής ντετέκτιβ που συνεργάζεται με την scotland yard. Η παρατηρητικότητα του, η εξυπνάδα και η διορατικότητα, μαζί με τις γνώσεις του τον κάνουν να είναι ο καλύτερος του είδους του. Τα ίδια αυτά στοιχεία είναι όμως που τον κάνουν προσαρμοστικότητα και χωρίς κανένα ουσιαστικό φίλο.

Ο John Watson (Martin Freeman) είναι βετεράνος στρατιωτικός γιατρός και αναζητά σπίτι. Η αναζήτηση θα τον φέρει στην πασίγνωστη Baker Street. Ζώντας μαζί με τον ιδιότροπο Sherlock, ο John θα αρχίσει να ενδιαφέρεται για την δουλειά του συγκάτοικου του και γρήγορα θα συμμετάσχει και αυτός.

Μία δυνατή αλλά παράξενη φιλία θα σχηματιστεί όσο ο Sherlock θα προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο για αυτόν πλαίσιο, ενώ ο John θα πρέπει να περπατά πάνω στη λεπτή γραμμή ισορροπιών που σχηματίζονται ανάμεσα σε αυτόν, το Sherlock, τον αδερφό του Sherlock που δουλεύει στις μυστικές υπηρεσίες και μερικούς.... δολοφόνους. 


Η ιστορία είναι χιλιοειπωμένη, με πιο πρόσφατες τις δύο ταινίες του Robert Downey Jr. ο οποίος έκανε αντιγραφή επικόλληση τη συμπεριφορά που τον καταξίωσε ως Ironman. Οι ταινίες ήταν ωραίες, τουλάχιστον η πρώτη, αλλά δεν ήταν Sherlock Holms. Απείχε πάρα πολύ απο το χαρακτήρα που δημιούργησε ο Doyle. 

Οι διαφορές της σειράς απο το πρωτότυπο είναι πολλές, με κύρια την μετάβαση στην εποχή μας. Ήταν ένα ρίσκο που πήραν οι δημιουργοί και του βγήκε 100%. Με μερικά σκηνοθετικά κόλπα, ξαφνικά αυτή η ξεζουμισμένη ιστορία έγινε πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα.

Ο  John πλέον γράφει τις ιστορίες του Sherlock σε blog, ενώ ο Sherlock στέλνει συνεχώς SMS, τα οποία παρεμπιπτόντως φαίνονται στην οθόνη σου και τα διαβάζεις και εσύ. Χωρίς να τα ακούς απο τον ηθοποιό, συμμετέχεις και εσύ στην βαθμιαία επίλυση των μυστηρίων και την βουβή επικοινωνία των χαρακτήρων.

Οι δύο πρωταγωνιστές δίνουν εκπληκτική ερμηνεία, που και στους δύο λειτούργησε ως εφαλτήριο για το βήμα παραπάνω. Ο Benedict Cumberbatch με το Cloud Atlas και το επερχόμενο Star Trek Into Darkness έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ενώ ο Martin Freeman είναι πλέον το πρόσωπο του Bilbo Baggins, ρόλο που έπαιξε επίσης εξαιρετικά. 

Θα ξεχωρίσω αρχικά και τον Andrew Scott που στο ρόλο του ψυχοπαθούς Moriarty δίνει πραγματικά ρέστα. Τα επεισόδια που εμφανίζεται είναι και τα καλύτερα (4 στα 6 δηλαδή). 

Πριν μερικές βδομάδες είδα για δεύτερη φορά τον δεύτερο κύκλο. Θυμήθηκα απο ξανά όλους τους λόγους που θεωρώ αυτή τη σειρά ότι καλύτερο υπάρχει. Ειδικά το τελευταίο επεισόδιο της δεύτερης season ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Κλάσεις ανώτερο απο τη δεύτερη ταινία Sherlock Holms σε όλα τα επίπεδα 

Η ζήτηση που έχουν πια οι δύο αυτοί ηθοποιοί, έχουν κάνει τη σειρά να βρίσκεται σε hiatus με σκοπό να επιστρέψει κάποτε μέσα στο 2013. Οπότε έχεις άπλετο χρόνο να κατεβάσεις τα 6 επεισόδια και να πωρωθείς άπειρα μέχρι να βγει ο 3ο κύκλος.     




Γιατί να το πιάσεις:  Γιατί κάθε επεισόδιο θα σε αφήσει ευχαριστημένο και θα αναζητάς  το επόμενο άμεσα. Γιατί είναι μια απο τις πιο άρτιες έξυπνες και ποιοτικές σειρές όλων των εποχων

Γιατί να μην το δεις: Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να μη το δεις, θα αρέσει στον οποιοδήποτε. Ακόμα και στον πιο απαιτητικό  φαν του Σέρλοκ Χόλμς.

Links...
Download:season 1+2 full
Greek Subs:Xsubs
                     Subz

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -