Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 15 Μαρ 2012

Αν είσαι φαν του ελληνικού ροκ και του έντεχνου, τότε σίγουρα θα είσαι φανατικός πολλών ή και όλων των συγκροτημάτων και τραγουδιστών που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Τι θες Παπακωνσταντίνου? Τερμίτες, Πυξ Λαξ, Ξύλινα Σπαθιά, Τρύπες? Όλοι αυτοί είναι θρύλοι.....
  Τι γίνεται μετά όμως?Ποια είναι η νέα γενιά? Αν πιστεύεις οτι οι παραπάνω δεν ξεπερνιούνται με τίποτα, ξανά σκέψου το και διάβασε παρακάτω τους λόγους....


Είναι πολλοί...θα πω λίγα λόγια τον καθένα για μην κουραστικός και να διαβάσετε όλο το post...
Πρώτος είναι ο Βαγγέλης Ασημάκης. 
Η σταδιοδρομία του αρχίζει το 1996 και απο τότε παίζει σε διάφορες μουσικές σκηνές και συνεργάστηκε απο νωρίς με ονόματα όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Μπουλάς και ο Λάκης Παπαδόπουλος.
Το 2001 και το 2003 συμμετέχει σε δύο δίσκους και το 2008 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος του με τίτλο«Όπου Κι Αν Πήγα» Η αμεσότητα, το χιούμορ, η δυναμική, αλλά και οι μοναδικές του ερμηνείες τον έχουν κάνει αγαπημένο του κοινού!

   






Λεωνίδας Μπαλάφας.
ο Μπαλάφας ξεκινάει στα δεκαοχτώ του εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου και σε άλλες σκηνές της Αθήνας. Το 2005-06 εμφανίζεται στο Fame Story 4 και στέφεται νικητής. Απο τότε έχει κάνει 3 άλμπουμ και συνεχίζει....
 Έχει πολύ καλή φωνή και σκηνική παρουσία...



  Αλκιβιάδης  Κωνσταντόπουλος.
Προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου...ο άνθρωπος "χίλια όργανα"!!!Πραγματικά δεν έχω μετρήσει ποτέ πόσα όργανα ξέρει αυτός ο άνθρωπος...από το εκπληκτικό βιολί που παίζει μέχρι κάποιο ξεχασμένο έγχορδο τύπου νταουλιού συγχρόνως όμως συνθέτει, γράφει στίχους, ενορχηστρώνει και και και....κάνει τα πάντα και συμφέρει...
Η καριέρα αρχίζει το 2002«Σύννεφα με Παντελόνια»...
  Ο πρώτος δίσκος του με τίτλο "Γαμώ τη καταδίκη μου" είχε μέσα κάποια φοβερά τραγούδια και πολλές συμμετοχές.....
Τάνια Κικίδη: 
 Πανέμορφη φωνή πανέμορφη γενικά και  ροκ όσο δεν πάει...
Η Τάνια Κικίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.

Η ενασχόληση της με το τραγούδι και τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, είναι τελειόφοιτη κλασικού πιάνου και έχει σπουδάσει φωνητική στο εξωτερικό.

Οι επιρροές της είναι από την classic rock σκηνή όπως και πολλά ακούσματα blues, soul, funky. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής (Δήμητρα Γαλάνη, Τάνια Τσανακλίδου, Γιάννης Κούτρας κ.ά.) Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου ο οποίος ανέλαβε και την παραγωγή του album της με τους Dickens’ Zoo με τίτλο "Δύση και Ανατολή"
Το μόνο που έχω να πω.....ΦΩΝΑΡΑ

Ο Γιώργος Μυλωνάς ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1999 δίπλα στη Χαρούλα Αλεξίου. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Μάριο Φραγκούλη και τον Γιάννη Πάριο ενώ τα τελευταία τρία χρόνια εμφανίστηκε στο μόνιμο σχήμα του Σταυρού του Νότου τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα. Φέτος το καλοκαίρι συμμετείχε στην παράσταση "Αχαρνής" του Διονύση Σαββόπουλου που περιόδευσε στην Ελλάδα.Η ιδιαίτερη φωνή του, η ερμηνεία του αλλά και η γενικότερη σκηνική του παρουσία στο Σταυρό του Νότου ήταν που έκαναν τη Lyra, να του προτείνει συνεργασία. Τα τραγούδια διαλέχτηκαν με προσοχή, ο Στάθης Δρογώσης - γνώριμος του Γιώργου από παλιότερες εποχές - ανέλαβε την ενορχήστρωση και το πρώτο του άλμπουμ "Καλοκαίρια που γελούν" έγινε πραγματικότητα!
Ευριπίδης Ζεμενίδης
Για χρόνια στις μουσικές σκηνές ο Ζεμενίδης ήταν πάντα κοντά σε μεγάλα ονόματα, για χρονια με τον Σαββόπουλο,γιατί είναι χαρισματικός κιθαρίστας....Πέρσι ολοκλήρωσε τηνπρώτη του δουλειά με τίτλο "Νηπιαγωγείο Αργά" στην οποία πήραν μέρος πολλοί καλλιτέχνες...
     Εκτός απο καλός συνθέτης και πολύ καλός κιθαρίστας αποδείχτηκε και καλή φωνή...

 Πάνος Μουζουράκης
Τι να πω για αυτόν....με τις τελευταίες του επιτυχίες τόσο στο τραγούδι αλλα και στην τηλεόραση και το θέατρο, είναι ένας απο τους πιο πολυσύνθετους και πετυχημένους καλλιτέχνες  της νέας γενιάς.
Ξεχωρίζει τόσο για την χαρακτηριστική φωνή του αλλά και για την εκπληκτική του σκηνική παρουσία που είναι πάντα πολύ θεατρική.
Όλα τα παραπάνω μαζί με το χιούμορ του αλλά και τις ερμηνείες του στην τηλεόραση των έχει κάνει πολύ αγαπημένο στον κόσμο.
   Δεν παύει να είναι όμως μια απο τις ελπίδες του ελληνικού ροκ/έντεχνου.



                    




Απολαύστε κάποιους  απο τους παραπάνω σε ένα κομμάτι μαζί  τον Γιάννη Ζουγανέλη 

{ 2 σχόλια... read them below or Comment }

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -