Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 27 Μαΐ 2014




Είμαστε απλά τέσσερις τύποι που γουστάρουν να παίζουν ροκ και μιλάμε για αυτά που μας αρέσουν, που δε μας αρέσουν, που μας τη σπάνε και που μας πληγώνουν. Ποτέ δεν θα ντύναμε τις ιδεολογίες μας με μουσική για να τις περάσουμε στον κόσμο. Οι στίχοι συνήθως είναι προσωπικά βιώματα που αποτυπώνονται στο χαρτί. Από κει και πέρα θα μιλήσουμε για κάποια κοινωνικά θέματα χωρίς να περνάμε άμεσα γραμμή ή κάτι τέτοιο. (Πηγή: www.in2life.gr)

Αυτά είπαν οι Planet of Zeus σε συνέντευξη τους πριν μερικά χρόνια. Είναι λόγια ατόμων που καταλαβαίνεις τι εκπροσωπούν. Είναι γνήσιοι ροκάδες και το δείχνουν με οτι τρόπο μπορούν, live, μουσική, χαρακτήρα, επιλογές.

Για μένα τόσα χρόνια οι Planet of Zeus ήταν ενα όνομα που θα έπρεπε να τσεκάρω, αλλά ποτέ δεν το έκανα. Γιατί? Γιατί όταν ακούς ελληνικό metal, rock ή stoner τα πράγματα σπάνια είναι καλά. Πολύ λίγες φορές θα ακούσεις ελληνικές μπάντες με τέτοια μουσική κλίση και θα ακούσεις αποτέλεσμα παγκόσμιας κλάσης. Έτσι το ραντεβού μου με τον Πλανήτη Δία άργησε...

Πρώτο έναυσμα μου έδωσε αυτο το videoclip. Εκπληκτική δουλειά σε όλους τους τομείς.



Όπως καταλαβαίνεις το μυαλό μου εκτινάχθηκε! Είναι αυτό ελληνική δουλειά? Το digging άρχισε με συνοπτικές διαδικασίες. Ποιοι είναι οι Planet of Zeus? Διάβασα βιογραφικά, κριτικές και συνεντεύξεις, άκουσα όλους τους δίσκους τους και έμαθα ένα πράγμα: Οι Planet of Zeus θα γίνει (αν δεν είναι ήδη) η μεγαλύτερη ελληνική μπάντα.

Λίγα λόγια για το συγκρότημα και έπειτα περνάμε στην αιτιολόγηση της παραπάνω άποψης.

Οι Planet of Zeus δημιουργήθηκαν se sxol;io to 1999-2000 απο τον Μπάμπη και τον Στέλιο/Yog. Στην συνέχεια προστέθηκαν ο Jay στο μπάσο και ο Syke στα Drums με τον Στέλιο να μεταφέρεται μπροστά στις κιθάρες.

Το όνομα το πήραν απο ένα βιβλίο αστρονομίας. Άρχισαν με lives οπου έβρισκαν και το 2008 έβγαλαν τον πρώτο δίσκο τους Eleven the Hard Way. Απο αυτόν τον δίσκο ξεχωρίζουν το ομώνυμο Planet of Zeus, το Stab Me και το Space Loop 430.

To 2011 κυκλοφορούν τον δίσκο που τους έφερε την παγκόσμια αναγνώριση. Το Macho Libre έκανε το συγκρότημα να λάβει πολύ καλές κριτικές και τα κομμάτια του album να ακουστούν σε όλον τον κόσμο.

Το αγγλικό Metal Hammer τους συνδύασε με τους Black Sabbath, το οποίο ήταν μεγάλη τιμή για τους ίδιους όπως είπαν σε συνέντευξη τους. Τραγούδι τους έπαιξε και στο Αγγλικό BBC, όπου ο Bruce Dickinson τους χαρακτήρισε “Hairy ass stoner rockers”.

Αυτό λέγετε διεθνή καριέρα, κυρία Βανδή...


Ακολούθησαν περιοδείες σε όλη την Ευρώπη, εμφανίσεις στα μεγαλύτερα Stoner φεστιβάλ και συναυλίες απο κοινού με Black Sabbath και Clutch

Οι τελευταίοι φαίνεται οτι επηρέασαν με τον ήχο τους, τους Έλληνες rockers, πράγμα άκρως θετικό για μένα. Η επιρροή τους φαίνεται και στα φωνητικά αλλά και στην μουσική του πιο πρόσφατου δίσκου τους Vigilante.

Όπως λένε και οι ίδιοι, μπήκαν με αέρα επιτυχημένου στο studio για να δημιουργήσουν την καλύτερη δουλειά τους, χωρίς πίεση αλλά με πίστη απο όλους και απόλυτη ελευθερία.

Το αποτέλεσμα εκθειάστηκε απο όλους. Το Vigilante έχει στιγμές που σε συναρπάζει και δεν μπορείς να καταλάβεις τι ακούς. Είναι τελικά οι Planet of Zeus μια καθαρά stoner μπάντα? Είναι metal, rock? Μήπως έχουν και blues επιρροές? Δεν πρόκειται να πάρεις απάντηση καθώς συνδυάζουν άριστα στοιχεία απο πολλά είδη, με σεβασμό και ικανότητα.

Το Vigilante ανέβασε ένα επίπεδο τους Planet of Zeus και τους έκανε πρώτο όνομα στην Ελλάδα.


Αν δεν είναι λοιπόν ήδη, σε λίγο καιρό οι Planet of Zeus θα είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της Ελλάδας. Είναι η ποιότητα που βγάζουν, ο επαγγελματισμός και η διεθνή αναγνωρισιμότητα που με κάνει να το λέω αυτό. Απλά δες τα παραπάνω videoclips απο τα κομμάτια Leftovers και Vigilante.

Είναι δουλείες παγκόσμιας κλάσης, οι οποίες γίνονται στην σημερινή Ελλάδα και με τις δυνατότητες που προσφέρει. Το αποτέλεσμα είναι συγκριτικά με τα παραπάνω απίστευτο.

Η καριέρα που έχουν την δυνατότητα να κάνουν είναι τεράστια. Η μουσική τους απλώνετε σε τόσο εύρος που αν συνεχίσουν έτσι θα ακούγουνται πολύ περισσότερο απο οτι οι (μεγάλοι μεν, οχι για όλους δε) Rotting Crist, ή τους Nightstalker.

Με όπλα την ικανότητα, την αναγνωρισιμότητα, την rock ιδεολογία που δεν αλλάζει και τα εκπληκτικά τραγούδια που παρουσιάζονται σε δυναμικά live, ναι για μένα οι Planet of Zeus θα γίνουν πολύ γρήγορα μια μπάντα παγκόσμιου βεληνεκούς και συνάμα οτι καλύτερο έχει να δείξει η Ελλάδα.


Αναδημοσίευση απο το αδερφό site Monkey Bros

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -