Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Unknown 6 Ιουν 2015



Ο σκηνοθέτης David Fincher άγγιξε την τελειότητα σε μια ταινία με πλοκή που νομίζεις ότι μπορείς να προβλέψεις, αλλά τελικά αποδεικνύεται  ανατρεπτική όσο δεν μπορείς να φανταστείς!

Απο την Eleni Solucky 

Αν και παραγωγή του 1997 (κάτι που συνήθως θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας για μένα να την δω), με ενθουσίασε τόσο πολύ που έχει κατακτήσει αμέσως μια θέση στην λίστα των top 3 μου.

Ο Nicholas Van Orton (Michael Douglas) είναι ένας πλούσιος επενδυτικός τραπεζίτης, ο οποίος παραμένει στοιχειωμένος στη θέα του πατέρα του να αυτοκτονεί στα 48α γενέθλιά του και έχει απομακρυνθεί από την πρώην γυναίκα του και από τον μικρότερό του αδερφό Conrad (Sean Penn). Στα 48α γενέθλια του ο Nicholas λαμβάνει ένα ιδιαίτερο δώρο από τον αδερφό του.  Μια πρόσκληση σε ένα “παιχνίδι” της εταιρίας CRS (Consumer Recreation Services) το οποίο του υπόσχεται πως θα του αλλάξει την ζωή.

Παρά τις αμφιβολίες που είχε ο Nicholas, αποφασίζει να πάει στην εταιρία, χωρίς να του γίνεται ξεκάθαρο όμως πως θα διεξαχθεί το παιχνίδι και ποιοι είναι οι σκοποί του. Λίγο καιρό μετά από ορισμένα τεστ που του έγιναν, το παιχνίδι ξεκινάει χωρίς ο ίδιος να το καταλάβει και χωρίς να μπορεί να το ελέγξει ή σταματήσει. 


Η ροπή που παίρνει η ταινία σε καθηλώνει και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τελικά είναι όλα μέρος του παιχνιδιού, ή αν συμβαίνει κάτι άλλο. Παίρνεις θέση και προσπαθείς μαζί με τον πρωταγωνιστή να αποσαφηνίσεις  την αλήθεια σε μια ιστορία με αλλεπάλληλες ανατροπές. Την στιγμή που νόμιζες ότι ανακάλυψες την πραγματικότητα, νέα συμβάντα σου διαλύουν όλα όσα εσύ πίστευες για την υπόθεση και αιχμαλωτίζεσαι ακόμα περισσότερο στην οθόνη, μέχρι και την τελευταία σκηνή. 

Μια ταινία που παίζει μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, και προσωπικά θεωρώ πως είναι τόσο αιφνιδιαστική η πλοκή της που δύσκολα θα βρεις παρόμοια. Ο Michael Douglas κάνει μια ικανοποιητική ερμηνεία του σκληρού Nicholas, ενώ η Deborah Kara Unger παραμένει αλησμόνητη έχοντας το κρίσιμο ρόλο της Christine

Δύο χρόνια μετά το se7en, o David Fincher ξεπέρασε κάθε όριο δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό αριστούργημα που είμαι σίγουρη ότι θα σας πάρει τα μυαλά και θα σας κάνει να αναθεωρήσετε αυτά που ξέρατε.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -