Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 17 Ιουν 2015


Βορειοευρωπαικό αστυνομικό μυθιστόρημα: Γκρίζοι καταπονημένοι χαρακτήρες, σωματεμπορία, σαδισμός... 

Όλα τα κλασσικά τα έχει αυτό το βιβλίο, με τον Δανό συγγραφέα να μας προσφέρει μια ιστορία που εκτυλίσσεται σε Δανία και Σουηδία, είναι γεμάτη θλιμμένο ρεαλισμό και σκληράδα, που όμως δεν σε αφήνει ούτε στιγμή να πάρεις ανάσα.   


Ο Mίκαελ Κατς Κρέφελ, ευηπόληπτος σεναριογράφος στην Δανία και συγγραφέας αστυνομικών μιθυστοριμάτων, μας παρουσιάζει την τριλογία του με πρωταγωνιστή τον Τόμας Ράουνσχολτ. Ο Ράουν είναι ένας αστυνομικός σε υποχρεωτική άδεια, μετά την δολοφονία της μνηστής του.

Ακόμα δεν έχει αποδεχτεί το γεγονός, νιώθει υπεύθυνος και έχει ξεπέσει με το μέλλον του να φαντάζει άθλιο. Αλκοολικός και θυμωμένος περνάει τις μέρες του ανάμεσα στο σκάφος του και το μπαρ που συχνάζει.

Παράλληλα παρακολουθούμε και την ιστορία της Μάσχια. Η Μάσχια είναι μια όμορφη Λιθουανή που με όνειρο μια καλλίτερη ζωή έρχεται στην Δανία και γίνεται συνοδός πολυτελείας. Η Μάσχια όμως, θα εμπιστευτεί λάθος άτομα που θα την οδηγήσουν στην προσωπική της Οδύσσεια, που εμείς παρακολουθούμε σταδιακά.

Η Μάσχια, η σκληρότητα των όσων έζησε, η σταδιακή της κατάπτωση και η αφήγηση της ιστορίας της τόσο με πρωτοπρόσωπη αφήγηση μέσω ημερολογίου, όσο και με τριτοπρόσωπη ήταν απο τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του βιβλίου.

Ο Ράουν θα πισθεί λοιπόν να ερευνήσει την εξαφάνιση της Μάσχια, ως προσωπική χάρη σε έναν φίλο του και έτσι θα ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης. Όχι μόνο της χαμένης Μάσχια, αλλά και της χαμένης αυτοπεποίθησης και ενέργειας του Ράουν.

Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά καραδοκεί και ένας serial killer. O Σουηδός δολοφόνος μας φανερώνεται σταδιακά και με μικρές δόσεις για να κρατήσει το ενδιαφέρον στην κορυφή.

Τα Θλιμμένα Αγάλματα είναι ένα βιβλίο, αντιπροσωπευτικό δείγμα της Βορειοευρωπαικής σκηνής. Διαβάζεται μονορούφι και καταφέρνει να σε ξεγελάσει κάνοντας σου να νομίζεις οτι θα διαβάσεις το μεγαλύτερο κλισέ στην ιστορία της λογοτεχνίας, αλλά το αποφεύγει περίτεχνα.

Αν σου άρεσε το Κορίτσι με το Τατουάζ, θα σου αρέσουν φυσικά και τα Θλιμμένα Αγάλματα.  







Ημ. Έκδοσης: 21/05/2015
Σελίδες : 392
ISBN: 978-618-01-0790-6
Σχήμα: 14 x 21 cm
Μεταφραστής: Λύο Καλοβυρνάς







Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -