Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 10 Μαΐ 2015


O Αλλοδαπός πήγε στην 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και βρήκε την χαρά του!


Βασικά γενικά έχω βρει τη χαρά μου εδώ στη Θεσσαλονίκη. Παντού κάτι γίνεται, εκθέσεις, αφιερώματα, φεστιβάλ... Η τέχνη ανθίζει σε αυτήν την πόλη και ο Αλλοδαπός πηγαίνει σε όσα προλαβαίνει και δεν είναι και πολλά.

Στην έκθεση πάντως κατάφερα να πάω και γούσταρα. Πολύς κόσμος, περίπτερα απο δεκάδες εκδοτικές, εργαστήρια και ομιλίες.

Στόχος μου ήταν να παρακολουθήσω το εργαστήρι βιβλιοδεσίας, όπου διδάσκονταν σε μικρούς και μεγάλους, η παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη βιβλιοδεσίας. Μέσα σε ένα τεταρτάκι, η δασκάλα μας είχε δείξει ένα πολύ όμορφο τρόπο για να δένουμε βιβλία και φτιάξαμε ένα σημειοματάριο. Ο στόχος πλέον είναι να φτιάξουμε με τον ίδιο τρόμο ένα ωραίο σημειωματάριο με δέρμα, σπάγκο και παλιό χαρτί.


Η συνέχεια ήθελε βόλτα απο εκδοτική σε εκδοτική με σκοπό να βρω ενδιαφέροντα βιβλία για να διαβάσω και να σας προτείνω.  Στο stand της Άγνωστης Κανταθ βρήκα ενδιαφέροντα και άγνωστα fantasy και σκοπεύω να παω απο το βιβλιοπωλείο τις επόμενες μέρες για να αποκτήσω κάποιο απο τα βιβλία των εκδόσεων.

Στις εκδόσεις Jemma επίσης, μια πληθώρα προτάσεων απο τις οποίες απέκτησα την ολοκληρωμένη έκδοση των Χρονικών του Δρακοφοίνικα. 350 σελίδες του Ελληνικού comic με ολοκληρωμένη την ιστορία. Όποτε βρω χρόνο θα σας πω την άποψη μου για το σχέδιο και το σενάριο του Γιάννη Ρουμπούλια.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -