Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 16 Μαρ 2015


Μετά απο 23 χρόνια οι Active Member δίνουν τέλος στο κοινό σχήμα τους, με την ανακοίνωση των δύο εναπομεινάντων μέλων της μπάντας μέσω facebook, να αναφέρει οτι η πορεία φτάνει στο τέλος της, η Sadazinha και B.D. Foxmoore τραβάνε χωριστές διαδρομές ενω ο αποχαιρετισμός θα είναι μακρύς...


Μερικές ώρες πριν λοιπόν, με κοινή ανακοίνωση η μπάντα αναφέρει οτι σε 235 μέρες, ένα δίσκο και μια περιοδεία η Active Member θα είναι παρελθόν.





Με αυτή για αφορμή θα σας μιλήσω για το τι είναι για μένα οι Active Member, την άποψη μου για την ελληνική hip hop σκηνή και το low bap.

Με θυμάμαι λοιπόν πιτσιρικά, 12 χρονών, να γράφω σε κασέτα το Πάμε και να το ακούω σε repeat άπειρες φορές ώσπου πλέον το έχω σιχαθεί η ψυχή μου. Τραγουδάω ακόμα και τα ισπανοπορτογαλικα...

Εκείνη την εποχή, δεν είχα γνώσεις μουσικής, άκουγα ότι μου πρόσφεραν και σιγά σιγά γνώριζα το ποιοτικό. Οι Active Member λοιπόν είναι ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ hip hop συγκρότημα της χώρας μας. Απο την πάντα ατμοσφαιρική μουσική, μέχρι και τους στίχους που είναι πάνω απο όλα ποίηση, όλα πάνω στη μουσική των Active Member μυρίζουν προσεγμένη δουλειά και καλλιτεχνική άποψη.


Αυτό που πάντα λέω όταν αναφέρομαι στο ελληνικό hip hop είναι οτι η απουσία μουσικών στο είδος. Οι δουλειές ατόμων με μουσική παιδεία φαίνονται απο μακριά σαν φωτεινοί φάροι ελπίδας, αλλά το πρόβλημα εξ αρχής είναι στο κοινό.

Ε λοιπόν, οι άνθρωποι πάντα έβγαζαν μουσική και τραγούδια τους θα είναι πάντα στο hall of fame της ελληνική μουσικής γενικότερα.

Πως γίνεται λοιπόν να ακούς μεγάλη μερίδα ατόμων που ασχολούνται με την (hip hop) μουσική, να μιλάνε με απαξίωση για τους Active Member και το τελείως διαφορετικό (!) είδος του Low Bap.

Πόσο πιο πολύ ελληνικό στοιχείο ο φανατισμός, η διάσπαση και η τυφλή άρνηση? Θα μου πεις ποιος φταίει? Όλοι έχουν το μερίδιο τους. Η μουσική τρώει το πλήγμα...

Τι απομένει? Ο Φύλακας Άγγελος που ξυπνάει μνήμες, το εμψυχωτικό Μην Πετάξεις Πετσέτα, το Μέρες Παράξενες που σε βάζει στην θέση σου, Η Μελωδία της Παρακμής, το Πάμε που θα παίξει σε κάθε "alternative" dj set, To Φυσάει Κόντρα που οταν ήμουν μικρός δεν μπορούσα να το ακούσω το Κάμερα στραμένη πάνω μου αλλά και πόσα άλλα...



Αυτή τη στιγμή ακούω το La Bruja Muerta. Ο τελευταίος δίσκος που έβγαλε η μπάντα έχει ακόμα πιο "έντεχνη" διάθεση απο ότι παλιότερα. Ο B.D. Foxmoore συνεχίζει να πουσάρει τα όρια της μουσικής που πρεσβεύει, μήπως πρεσβεύει την μουσική αυτή διάθεση για πειραματισμός?

Τι είναι τελικά το Hip Hop? Πόσο διαφορετικό το Low Bap, μήπως ασχολούμαστε περισσότερο με όλα τα γύρω γύρω και λιγότερο με την ίδια την μουσική?

Οι Active Member σταματάνε να υπάρχουν με αυτό το όνομα αλλά οι συντελεστές θα συνεχίσουν να παράγουν στα προσωπικά projects τους.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -