Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 18 Οκτ 2013

Συνήθως δεν κάνω διάκριση ανάμεσα στις μουσικές. Πιστεύω οτι κάθε μία αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι ψυχοσύνθεσης, κάθε μία έχει κάτι να πει.

Αυτό όμως που νομίζω οτι ξεχωρίζει τη ροκ (και όλα τα παρακλάδια της) απο τις υπόλοιπες μουσικές, είναι το live.







Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, που γεμίζει ενέργεια και τραγουδάει το κουπλέ του κομματιού, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που δεν βρίσκεις εύκολα. Όμως ανάμεσα στα εκατοντάδες συγκροτήματα και τα εκατομμύρια βιντεάκια του youtube, υπάρχουν κάποια live τα οποία τα ξεχωρίζεις, σε ανατριχιάζουν.

Τα πέντε live που ξεχώρισα είναι και τα πέντε μεγάλων συγκροτημάτων της ροκ, heavy meta, αλλά και άλλα παρακλάδια της metal. Δεν είναι τα καλύτερα που θα βρεις αν ψάξεις, είνια αυτά που αρέσουν εμένα. Ξεκινάμε...


AC/DC-Thundercast (Live in River Plate)


Το Thunderstuck πρέπει να είναι το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι τους. Όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά απλώς γιατί γαμάει Όταν λοιπόν βλέπεις το live των θρύλων, πλέων που δεν νιώθουν και τόσα χρόνια μετά έχουν την δύναμη να βγάζουν τέτοια καύλα στη σκηνή, δεν γίνεται να μην παρασυρθείς και εσύ μαζί με τον κόσμο που φωνάζει: Thunder! Thunder!




Metallica-Master of the Puppets (Through the Never)

Οι Metallica μεγάλωσαν και είπαν να πειραματιστούν. Έβγαλαν λοιπόν μια ταινία που δεν είναι ταινία, είναι σαν video clip, αλλά δεν είναι. Είναι ένα film με τη συναυλία τους και μια μικρού μήκους ταινία που μπλέκεται ανάμεσα στο live δίνοντας αλληγορικό νόημα μέσα απο τις εικόνες της και την μουσική του συγκροτήματος. To Live είναι ίσως οτι καλύτερο έχω δει όσο αφορά την κινηματογράφιση και την ποιότητα ήχου και εικόνας ενώ το 360 stage φέρνει τον κόσμο ακόμα πιο κοντά. Απολαύστε και κατεβάστε και την ταινία τους. Master! Master!





Iron Maiden-Fear of the Dark (Live in Rio)

Σε πολλούς δεν αρέσει αυτό το κομμάτι. Ίσως γιατί είναι οτι πιο Mainsteram έχουν βγάλει οι Iron Maiden και ο μεταλλάς-ροκάς, "πρέπει" να είναι ψαγμένος. Άκου όμως την εισαγωγή αυτού του video, και το πως συμμετέχει ο κόσμος. Τρελή ατμόσφαιρα. Fear of the Dark!!!



Nightwish-The Phantom of the Opera (End of Era)

Τι να πεις για αυτό το live? Οι Nightwish, ίσως το πιο μελωδικό συγκρότημα της metal, έκαναν αυτή τη συναυλία και έπειτα η Tarja σηκώθηκε και έφυγε κυνηγώντας τη solo καριέρα. Απο τότε κανείς απο τους δύο δεν είναι το ίδιο. Σε αυτό το εκπληκτικό κομμάτι συνδυάζονται άριστα, η τέλεια φωνή της Tarja, με τις βαριές κιθάρες και τα brutal του τραγουδιστή. Απολαύστε...






Blind Gurdian-Valhalla (Imaginations through the looking glass)

Οι κολλημένοι με τις Medieval καταστάσεις, Γερμανοί, είναι γνωστοί για τα εκπληκτικά του Live. To συγκεκριμένο είναι όμως άλλη φάση. Ο κόσμος είναι τόσο πωρωμένος που ουσιαστικά το τραγούδι ξεκινάει στο 5 λεπτό. Μια συναυλία που θα ήθελα όσο τίποτα να είμαι εκεί. Προσέξτε πως δεν τον αφήνουν καν να τελειώσει το τραγούδι.. Epicness!!!




Αυτά είναι τα πέντε live που ξεχώρισα. Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας επιλογές.


If you want naked pictures. Sub me pervert:

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -