Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 30 Ιουν 2016


Η Disney είναι γνωστή για τα animation της, με αριστουργήματα όπως το Alladin και το Lion King να αφήνουν εποχή, αλλά και με τις δεκάδες πριγκίπισσες της Disney να βγάζει σχεδόν το ίδιο τυποποιημένο προϊόν κάθε 2 χρόνια.

Είναι γνωστό ότι η Pixar, το κορυφαίο animation studio, από τότε που αγοράστηκε από την Disney έχει ρίξει το επίπεδο της και παράγει πολλές disney-κες ταινίες (Good Dinosaur, Brave), βγάζοντας όμως και τα διαμαντάκια της (Inside Out, Finding Dory).

H Disney όμως το έκανε το θαύμα της και επέστρεψε στη δημιουργία αριστουργημάτων με μια καταπληκτική, πρωτότυπη ταινία, με σενάριο, σχέδιο και νόημα.

Το Zootopia είναι τόσο διασκεδαστικό όσο είναι και επίκαιρο.


Η ιστορία μας είναι η εξής: Τα ζώα έχουν αναπτύξει μια ανθρωποειδή κοινωνία, όπου όλα τα ζώα μπορούν να ζουν σε αρμονία. Το επιστέγασμα του πολιτισμού είναι η Zootopia, μια πόλη που έχει μέσα ζώα κάθε είδους.

Πρωταγωνίστρια μας είναι η Judy, ένας λαγός που έχει σκοπό να γίνει η πρώτη λαγός μπάτσος. Θα προσπαθήσει σκληρά και στο τέλος θα τα καταφέρει. Όμως οι πρώτες εμπειρίες της στο Σώμα θα είναι αποθαρρυντικές...

Με σκοπό λοιπόν να αναδειχθεί και να κερδίσει τον σεβασμό, θα αναλάβει μια δύσκολη υπόθεση που για να τη λύσει θα χρειαστεί τη βοήθεια του Nick, μια αλεπού απατεώνας που θα γνωρίσει στην πόλη.

Η υπόθεση θα πάρει περίεργη τροπή, θα φέρει μεγάλες αλλαγές στη ζωή των ζώων όλης της πόλης και θα δημιουργήσει πολλές αλλαγές στην αρμονική ζωή της Z-ουτοπίας.

***Ακολουθούν minor spoilers***

To Zootopia κάνει κάτι φανταστικό. Ξεκινάει δείχνοντας μας όλα τα στερεότυπα που μπορείς να φανταστείς.

  • Η γυναίκα λαγός δεν μπορεί να γίνει αστυνομικός και να την αποδεχθούν οι σκληροτράχηλοι συνάδελφοί της
  • Η αλεπού είναι απατεώνας
  • Τα αρπακτικά είναι από τη φύση τους επιθετικά
  • Το πρόβατο αθώο κτλ

Μέχρι το τέλος της ταινίας όλα αυτά και πολλά παραπάνω θα καταρριφθούν κάνοντας ένα πολύ δυνατό κοινωνικό σχόλιο πάνω στις διακρίσεις κάθε είδους στην κοινωνία μας.


Γυναίκες, μαύροι, μετανάστες, γκέτο, φαινομενικά αθώοι και φαινομενικά κακοί, φύση, γονίδια και ούτω καθεξής.

Το Zootopia -σε μια κοινωνία όπως η Αμερικάνικη που κάποιος σκότωσε 50 άτομα και τραυμάτισε άλλα τόσα σε gay club, όπως η Βρετανική που κάποιος ακροδεξιός σκότωσε την αριστερή βουλευτή Jo Cox που υποστήριζε ότι πρέπει να είναι τα σύνορα ανοιχτά σε πρόσφυγες και μετανάστες, ή στην Ελληνική που Χρυσαυγήτες πετούσαν γουρουνοκεφαλές μέσα στο στρατόπεδο φιλοξενίας στη Βέροια ενώ άλλοι έκαιγαν στρατόπεδα και σχολεία στα Γιαννιτσά μην έρθουν κοντά τους οι βρομιάρηδες Σύριοι- είναι ένα προϊόν τέχνης με πολλαπλά μηνύματα και σημασία. Τόσο για σένα όσο και για το παιδί σου.

Αλλά μην αγχώνεσαι, δεν είναι τόσο βαρύ. Στην ίδια ταινία θα δεις καταπληκτικά easter egg με τον Νονό και το Breaking Bad και αν δεν γίνει ο βραδύπους Flash ο αγαπημένος σου χαρακτήρας εγώ θα γίνω Έλληνας...

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -