Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 19 Μαΐ 2014



Μια σειρά που πέρασε απο πολλά κύματα έφτασε στο τέλος της. Πολλοί έμειναν απογοητευμένοι, πολλοί έχασαν την πίστη τους. Η ίδια η σειρά φαινόταν στο χείλος του γκρεμού, αλλά η ανανέωση για 2η χρονιά ήρθε. Ποιο είναι τελικά το αποτέλεσμα τελικά? Αξίζουν την επιστροφή οι Πράκτορες της Ασπίδας?

Το καλοκαίρι του 2013 μάθαμε οτι η Marvel αποφάσισε να κάνει ένα πολύ προχωρημένο πείραμα και να επεκτείνει το σύμπαν της μέσα απο την πλατφόρμα της τηλεόρασης. Οι Agents of SHIELD θα γίνονταν πραγματικότητα μέσω του ABC (κανάλι που ανήκει στην Disney) και ο απόλυτος στρατηγός Joss Whedon έδωσε τα κλειδιά της παραγωγής στον αδερφό του Jed του και την γυναίκα του Maurissa Tancharoen . Ξέραμε λοιπόν οτι θα υπάρχει ανοιχτεί επικοινωνία, σύνδεση με το σύμπαν, πιθανά cameo και την ελπίδα για πολλά ακόμα που αυτό το νέο εγχείρημα θα μπορούσε να φέρει στην τηλεόραση και τις δυνατότητες της. 

Τα νούμερα στην αρχή έφτασαν τα αρκετά εκατομμύρια, αποδεικνύοντας την αναμονή των θεατών αλλά και τις μεγάλες απαιτήσεις. 

Στα πρώτα επεισόδια μαζί με τον Colson που επέστρεψε απο τον θάνατο μας παρουσιάζετε το νέο team το οποίο αποτελείτε απο δύο πράκτορες, την May(Ming-Na Wen) με το αυστηρό βλέμμα και την φήμη που την θέλει ισάξια της Natasha Romanof/Black Wιdow και τον Ward (Brett Dalton) που είναι κλεισμένος στον εαυτό του καθώς είναι πράκτορας που δουλεύει undercover και μόνος. 

Μαζί τους το δίδυμο Fitz-Simmons (Iain De Caestecker-Elizabeth Henstridge) οι οποίοι είναι οι δυο νεαροί επιστήμονες και δύο απο τα πιο υποσχόμενα μυαλά της Ασπίδας.  

Στην ομάδα μπαίνει και η Skye(Cloe Bennet). Μια ακτιβίστρια που μισεί οργανώσεις σαν την SHIELD αλλά αναγκάζετε να ενταχθεί και σιγά σιγά γίνεται πραγματικό μέλος της ομάδας. 

Μέχρι τα δέκα περίπου επεισόδια, τα προβλήματα και η σκληρή κριτική απο τους φανς έφεραν σταδιακή μείωση στα νούμερα, πολύ συζήτηση και γκρίνια στα forums και μετέφερε ένα μήνυμα στο ζεύγος Whedon-Tancharoen το οποίο έλεγε κάντε πολλές (ΠΟΛΛΕΣ) αλλαγές μπας και δεν πέσει η σειρά στα τάρταρα. 

Τα προβλήματα? Η σύνδεση με τις ταινίες ελάχιστη και όποτε γινόταν, γεννούσε μεγαλύτερη απογοήτευση. Την μία με τα όπλα των Chitauri την άλλη με όπλα απο την Ashgard. Απο φαντασία μηδέν...



Τα cameo ελάχιστα και μόνο με χιουμοριστική διάθεση, καθώς δεν έπαιζαν ποτέ ρόλο στην πορεία του plot. Τα πιθανά origin διάφορων villain περιορίστηκαν και δεν ξέρω πόσο και τι επίπτωση θα έχουν τόσο για το marvel cinematic universe (MCU) όσο και για την ίδια την σειρά.  

Το μυστήριο γύρω απο την tahiti και την επιστροφή του Colson και τους λόγους της παρατράβηξε και κούρασε. Το ίδιο και τα μυστικά του παρελθόντος της Skye. 

Απο το cast οι μόνοι που ξεχώρισαν ήταν οι Fitz-Simmons που έδιναν χιουμοριστικό τόνο σε κάθε τους εμφάνιση. 

Ο Ward υπερβολικά cool γκόμενος, η May μονότονη, η Skye χωρίς λόγο ύπαρξης. Οι αντίπαλοι ασήμαντοι με μοναδικό ενδιαφέρον να πέφτει στον Clairvoyant που με μυστήριο τρόπο κινούσε τα νήματα και έδειχνε να κατέχει δυνάμεις που δεν ξαναεμφανίστηκαν σε καμία άλλη ταινία του MCU αλλά που περιμένουμε να δούμε στο μέλλον, με την εμφάνιση της Scarlet Witch στο επόμενο Avengers και του Dr Strange που αναφέρθηκε στο Winter Soldier. 

Μέχρι εδω τα πράγματα έλεγαν οτι δεν θα βλέπαμε κάποια αλλαγή, οτι η SHIELD θα ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα και οτι δεν θα μπορούσε να ξανακερδίσει το ενδιαφέρον των φαν. 

Η προσπάθεια άρχισε απο το επεισόδιο 14 το οποίο ξεκίνησε μια σειρά επεισοδίων που θα ανέβαζαν την δημοτικότητα και θα κατέληγαν σε ένα φινάλε που θα έδινε απαντήσεις, αλλά και θα έθετε τις βάσεις για μια δεύτερη season. 

Για αρχή η αποκάλυψη του πως επέστρεψε ο Colson έδωσε ενδιαφέρον αλλά γέννησε κι άλλα ερωτήματα. Το cameo της Lady Sif/Jaimie Alexander κινήθηκε στα ίδια νερά με τα υπόλοιπα και μετά απο αυτά ήρθε το Winter Soldier που άλλαξε όλα τα δεδομένα. 

Η ταινία άλλαξε δραματικά τα δεδομένα για όλο το MCU και πολύ περισσότερο για την ίδια την σειρά. Όλο το status quo της υπηρεσίας, των δεδομένων και των δυναμικών άλλαξαν και αυτό (καλώς) παρέσυρε και την ομάδα του Colson.     
Τα επεισόδια ήταν όλα κατεγιστικά, οι αποκαλύψεις πολλές, τα cliffhangers πολλά και πολύ ωραία που ανέβασαν το ενδιαφέρον κατακόρυφα. Ειδικά το story του Ward με άφησε έκπληκτο. Δεν το περίμενα, έδωσε σημασία σε έναν ακόμα χαρακτήρα που δεν είχε λόγο ύπαρξης και μαζί του και η Skye μεταμορφώθηκε σε μια πράκτορα άκρως απαραίτητη. 



Το φινάλε μπορώ να πω οτι ήταν αρκετά καλό. Ήταν ανάλογο μιας πολύ καλής σειράς. Στην τελική θα μπορούσαμε να πούμε οτι το Agents of SHIELD ήταν δύο σειρές. Η πρώτη πολύ κακή του πρώτου μισού και η δεύτερη που είναι μια που θα μπορούσα να βλέπω άνετα. 

Το θέμα είναι για ποιον λόγο, ενω τα στοιχεία είναι τόσο καλά το αποτέλεσμα να είναι τόσο κακό? Για ποιον λόγο πρέπει να βλέπουμε τόσα άχρηστα φίλλερ επεισόδια μέχρι να μπούμε στο ψητό? Η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια τους. Κομμένα τα επεισόδια "υπόθεση της βδομάδας" και να αναπτύξουν υπόθεση που να εκτυλίσσεται και στα 22 επεισόδια. Αν δεν μπορούν να το καούν ας μειώσουν την season στα 16 ή τα 13. Το κοινό κουράζετε πολύ γρήγορα πλέον. 

Στην τελική αυτο που μένει είναι έκπληξη για το 2ο μισό και ακόμα μεγαλύτερη για ενα 1ο μισό που θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι πολύ καλύτερο. 

Τα ερωτήματα που μας άφησε στο τέλος η σειρά και η  εμφάνιση του Nick Fury δημιούργησαν δεδομένα που μπορεί να σηματοδοτήσουν διάφορες αλλαγές που θα επηρεάσουν όλο τον κόσμο του MCU. 

Και για αυτό το λόγο ναι οι Agents of SHIELD  αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία για καθιέρωση. Τους λόγους θα τους αναλύσουμε καλύτερα σε ένα spoiler post σύντομα. Αρκεί η Maurissa και ο Jed να έμαθαν το μάθημα τους. 

Για πολλούς απο εσάς το ξέρω οτι η σειρά δεν αξίζει μία, αλλά ευκαιρίες έχουμε δώσει και με λιγότερους λόγους. Αν και με το φινάλε δεν σας έπεισε η σειρά για αναμονή της 2ης season τοτε απλά δεν γίνεται να σας πείσει κανείς.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -