Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 5 Οκτ 2013

To Dexter ήταν μια από τις σειρές που αγαπήθηκαν από τον κόσμο, και ο ίδιος ο Dexter ήταν από πιο αγαπημένους αντιήρωες της τηλεόρασης.

Τον γνωρίσαμε ως ένα παγερό ψυχοπαθή που σιγά σιγά ανακάλυπτε τον ανθρώπινο εαυτό του και που αμφιταλαντευόταν ανάμεσα σε δύο κόσμους.




Ο πρώτος είναι ο κόσμος των ενστίκτων του.
Η ακατανίκητη ενόρμηση του που τον έκανε να θέλει να σφάξει ο,τι σφάζεται.

Ο πατέρας του, του έμαθε τον κώδικα.
Του έμαθε πως να ερευνάει και να βρίσκει όσους το αξίζουν, πως να ελέγχει τις ορμές του και τέλος πως να μην πιαστεί.

Ο κόσμος αυτός είναι σκοτεινός.
Είναι επικίνδυνος αλλά είναι και μεθυστικός στα όρια του οργασμού και σύμφωνα με τονDexter, η πραγματική φύση του.

Ο δεύτερος κόσμος είναι αυτός στον οποίο μπήκε σταδιακά, μέσα στα 7 χρόνια που τον παρακολουθούσαμε.

Η ψυχρή, ελάχιστα σεξουαλική σχέση με τη Ρίτα (Julie Benz), οδήγησε στην πρώτη του αληθινή σχέση με γυναίκα.
Δημιούργησε τα πρώτα του ερωτικά συναισθήματα και ως αποκορύφωμα, τον γιο του Harrison.

Μετά τον θάνατο της από τον Trinity στο τέλος της 4ης season, ο Dexter (Michael C. Hall) βρίσκεται σε μια μάχη ανάμεσα στον ένα κόσμο (την δολοφονική του φύση) και στον δεύτερο αυτόν της "φυσιολογικής ζωής" και τον ρόλων που έχει να εκπληρώσει.
Αυτόν του πατέρα, αυτόν του αδερφού, αυτό του φίλου...

Πάνω στον ψυχισμό του, την μεγαλύτερη επιρροή την ασκεί από τη μία η οικογένεια (Harrison, Debra) και από την άλλη η μοναδική γυναίκα που τον είδε με το πραγματικό πρόσωπο του και τον αποδέχτηκε πλήρως και άμεσα, η
Hanna, που επανεμφανίζετε στον τελευταίο κύκλο.

Ας δούμε λοιπόν τι έγινε στον τελευταίο κύκλο.



Η Debra στο τέλος της έβδομης season σκοτώνει την LaGuerta για να προστατέψει τον αδερφό της και αυτό την καταρρακώνει.

Δεν μπορεί να δεχθεί αυτό που έκανε, πιστεύει (δικαίως) ότι υπεύθυνος είναι ο αδερφός της και φεύγει από την αστυνομία για να δουλέψει ως κυνηγός επικηρύξεων, οδεύοντας αργά προς την πλήρη κατάρρευση.

Συγχρόνως η εμφάνιση ενός νέου serial killer με όνομα Brain Surgeon οδηγεί στην συνεργασία με την διάσημη ψυχίατρο Vogel.
Η Vogel είναι ειδικευμένη στους ψυχοπαθείς και αποδεικνύετε ότι είναι παλιά γνώριμος του πατέρα του Dexter.

Συνοπτικά μαθαίνουμε ότι αυτή δημιούργησε τον Κώδικα, αυτή βοήθησε τον πατέρα τουDexter στη δημιουργία αυτού του εκπληκτικού δολοφόνου με τον τόσο ισχυρό ηθικό κώδικα.
Η Vogel είναι η Πνευματική του Μητέρα.

Έχει όμως και αυτή τα μυστικά της.
Ο Brain Surgeon της στέλνει πεσκέσια από κάθε δολοφονία του και η Vogel ζητά την βοήθεια του Dexter για να βρουν ποιος είναι και να την προστατέψει.

Στη ζωή του θα μπουν ο Zack Hamilton που θα είναι ένας πιθανός μαθητής (ο ρόλος του δασκάλου μπαίνει στη ζωή του Dexter) και η επανεμφάνιση της Hanna θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Η εσωτερική μάχη του Dexter ανάμεσα στους δύο κόσμους του είναι και ο βασικός άξονας στον οποίο κινείται αυτή η τελευταία season.

Ο ένας είναι σκοτεινός και εκπροσωπείται από την αίσθηση της "πραγματικής φύσης" και ο άλλος είναι φωτεινός και εκπροσωπείται από την πανέμορφη μορφή της Hanna, που σηματοδοτεί την αλλαγή και ένα καλύτερο μέλλον.

Ο τελευταίος κύκλος ήταν αρκετά καλός και μας έβαλε ακόμα πιο βαθιά στο μυαλό του πρωταγωνιστή με σκοπό να μας δείξει το μέγεθος της εσωτερικής του πάλης.



 (Major Spoilers).


O γιος της Vogel είναι η τελευταία του νέμεσις. Έξυπνος, σκληρός και ουσιαστικά το μέλλον του Dexter, αν δεν είχε βρεθεί στη ζωή του η κοινή τους "μάνα".

Όπως ήταν φυσικό, το φως και το κοινό μέλλον που του πρόσφερε η φυγή του με την Hanna στην Αργεντινή είναι αυτό που επέλεξε. Η επιλογή του αντιπροσωπεύει την ελπίδα και την αποδοχή της ανθρωπιάς του.

Το μόνο αγκάθι, το μόνο που του θυμίζει το παλιό του εαυτό είναι η εκκρεμότητα του Vogel.
Όλες οι εξελίξεις που ξεκίνησαν απο την πρωτοφανές πολυεπίπεδη πλοκή της τελευταίας season οδηγούν στον πυροβολισμό της Debra και τον μετέπειτα κώμα της.

Μόνο μία σκέψη περνάει απο το μυαλό του Dexter. Αυτός φταίει. Φταίει για δεύτερη φορά. Την πρώτη, η θέληση του να μάθει απο τον Trinity του έδωσε τον χρόνο για να σκοτώσει τη Ριτα. Τώρα η επιλογή του να αφήσει τον Vogel στην αστυνομία οδηγεί στον θάνατο της Debra.

To μόνο που σκέφτεται ο Dexter είναι οτι κάνει κακό σε όσους είναι κοντά. Οι μόνοι που μένουν λοιπόν είναι ο γιος του και η Hanna που είναι ήδη στην Αργεντινή.

Η απόλυτη θυσία του είναι να ζήσει χωρίς αυτούς. Να τους δώσει την ευκαιρία να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Στην τελευταία σκηνή, ο Dexter αφήνει την Debra στον ωκεανό που πετούσε όλα τα θύματα του. Στο μυαλό του η Debra είναι ένα απο τα θύματα του. Στο τέλος κατευθύνετε με το σκάφος στην καταιγίδα. Όλα τα στοιχεία δείχνουν οτι πέθανε.

Για μένα εκεί ήταν το ιδανικό τέλος για αυτόν τον χαρακτήρα. Ο θάνατος θα ήταν η μοναδική κατάληξη. Και χάρηκα για μια στιγμή.

Μέχρι την τελευταία σκηνή που μας έδειξε ένα απο τα πιο κλασσικά φινάλε στην ιστορία. Ο Dexter γλύτωσε. Είναι πλέον ξυλοκόπος στην Αλάσκα.

Απλά γιατί?
Απο ένα τέλος που θα το παραδεχόμουνα είδα ένα χιλιοειπωμένο όχι-τέλος...

Πολύς κόσμος δυσανασχέτησε για πολλούς λόγους. Ο δικός μου ήταν οτι η επιλογή της Αλάσκα είναι ουσιαστικά ένας μεταφορικός θάνατος απο βαρεμάρα.

Ίσως όμως αυτό που ήθελαν να μας δείξουν ήταν οτι ο θάνατος θα ήταν η εύκολη λύση. Η απομάκρυνση του είναι η πραγματική αυτο τιμωρία. Η ψυχρή αυτοκτονία του θα χαλούσε την εικόνα ανθρωπιάς που έχτιζαν για 8 κύκλους. Ο Dexter πλέον έχει συναισθήματα. Φοβάται τον θάνατο και αγαπάει όσο τίποτα την οικογένεια του.

Αυτό νομίζω οτι ήταν το μήνυμα των σεναριογράφων. Ο καθένας το δέχεται όπως θέλει.

Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι τελευταία season ήταν χορταστική.

Links
Download:season 8 full- HDTV x264
GreekSubs:subz.tv


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -