Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 9 Μαΐ 2012

Μετά απο μια βδομάδα περίπου (άργησα λιγάκι) και μετά απο απαίτηση "φανατικών οπαδών" επιστρέφω με μία σειρά που πραγματικά τα ΣΠΑΕΙ...

Ο λόγος για το Suits μια απο τις δύο δικηγορικές σειρές  που με έκαναν να κολλήσω (η άλλη είναι το Boston Legal)

  Τι κάνει το Suits ξεχωριστό???  Η πρωτοτυπία, οι ερμηνείες και το χιούμορ...


Σε έπεισα??? "Διάβασε περισσότερα..."

Οι σειρές που ασχολούνται με τα δικαστήρια έχουν συχνά μια δραματική υπόσταση που με κουράζει. Αυτές που έχουν φρέσκια οπτική, συνδυάζουν πλοκή και χιούμορ, δυνατούς χαρακτήρες και καλές ερμηνείες είναι οι αγαπημένες μου. Λίγες σειρές έχουν καταφέρει να με κρατάνε σε αναμονή όπως το Suits. Και αυτό γιατί παρέχει σε υπεραρκετό βαθμό όλα τα παραπάνω. 

Λίγα λόγια για την πλοκή: Ο Mike Ross (Patrick J. Adams) είναι ένας πανέξυπνος νεαρός με φωτογραφική μνήμη που βγάζει τα προς το ζειν δίνοντας επι πληρωμή εξετάσεις στη θέση άλλων. Συχνός καπνιστής μαριχουάνας και χωρίς κάποιο άλλο πρόσωπο στη ζωή του εκτός απο τον κολλητό του και τη γιαγιά του, ο Mike δεν έχει ευνοϊκό μέλλον μπροστά του. 

Ο φίλος του Mike θα του ζητήσει να κάνει τη μεταφορά μιας τσάντας μαριχουάνας σε ένα ξενοδοχεία. Η φαινομενική εύκολη δουλειά όμως δεν θα πάει καλά. Ο Mike θα δει αστυνομικούς να τον παρακολουθούν και προσπαθώντας να ξεφύγει θα μπει σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου.   

Ο Harvey Specter (Gabriel Macht) είναι ένας ταλαντούχος αλλά αλαζονικός δικηγόρος, μέλος μιας απο τις μεγαλύτερες φίρμες της Ν.Υόρκης. Ειδικότητα του να "κλείνει" υποθέσεις πριν φτάσουν στο δικαστήριο. Ένα απο τα καθήκοντα, ένα απο τα πολλά που δεν γουστάρει να κάνει, είναι να διαλέγει νεαρούς συνεργάτες, αποκλειστικά απόφοιτους του Harvard. H πίεση της αφεντικού, Jessica Pearson (Gina Torres) θα τον οδηγήσει στο ξενοδοχείο για συνεντεύξεις. Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ αναγνώστη η συνάντηση είναι μοιραία. 


Ο Mike θα μπει στο συγκεκριμένο δωμάτιο, θα μιλήσει με τον Harvey και θα του κινήσει του ενδιαφέρον. Στο τέλος θα του δώσει μια ευκαιρία, κυρίως λόγω της υπεροπτικού χαρακτήρα του αι της αναζήτησης του ρίσκου που τόσο αγαπάει. Η αλήθεια είναι οτι βλέπει κάτι στον Mike και του δίνει μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία που ο Mike θα την αρπάξει.

Αυτή η ευκαιρία όμως είναι μια πρόκληση για τον Mike. Θα πρέπει να αλλάξει όλη του τη ζωή τις συνήθειες αλλά και τα πιστεύω του. Να βάλει μια τάξη στη ζωή του και να αντεπεξέλθει στα βαθιά, χωρίς κανονική εκπαίδευση αλλά και το φόβο της αποκάλυψης. 

Μετά απο δύο season το Suits συγκαταλέγεται σε μία απο τις καλύτερες σειρές που θα βρεις εκεί έξω. Έχει καταιγιστικό ρυθμό και πίστεψε θα έρθουν ώρες που θα πιάσεις τον εαυτό σου να κρατάει την ανάσα του. Έχει χιούμορ και την απαραίτητη ευφυΐα τόσο σε αυτό τον τομέα όσο και στο θέμα της επίλυσης των υποθέσεων.


Η σωστή σειρά όμως θέλει γερό background χαρακτήρων και δυνατές ερμηνείες σε ταιριαστούς ρόλους.. Στο Suits θα βρεις το δεύτερο περισσότερο απο το πρώτο. O Adams είναι αρκετά καλός στον ρόλο του Mike αλλά αυτός που θα λατρέψεις να μισείς είναι Gabriel Macht ως Harvey. Είναι ένας ρόλος που πιστεύω οτι του αρέσει να τον παίζει. Το απολαμβάνει και φαίνεται στην οθόνη. 

Εκτός όμως απο τους πρωταγωνιστές, να προσέξεις τον Rick Hoffman ως τον ιδιότροπο δικηγόρο ειδικευμένο στα οικονομικά, Louis Litt. Όλοι τον απεχθάνονται αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον αγαπήσεις. Το ίδιο και την Sarra Rafferty στον ρόλο της αξιαγάπητης γραμματέας του Harvey, Donna. Οι δυο αυτοί μαζί με την επιβλητική/γοητευτικότατη μορφή της Gina Torres δίνουν το κάτι παραπάνω.

Το Suits μόλις τελείωσε τον δεύτερο κύκλο του. Το καλοκαίρι επιστρέφει δριμύτερο. Έχεις αρκετό χρόνο να δεις όλα τα επεισόδια μαζεμένα.


Γιατί να το δεις: Γιατί είναι φρέσκο και θα σε κρατήσει σε αγωνία σίγουρα, δεν θα βαρεθείς και κάθε επεισόδιο  θα σε αφήσει ικανοποιημένο...


Γιατί όχι: Αν δεν είσαι της φάσης με τους δικηγόρους και τα λοιπά άστο, δεν είναι για σένα.


Links
Download:season-1
Greek Subs:subz.tv


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -